Panouri solare electrice si turbine eoliene pentru zone izolate

0
solare_si_eoliene_in_rural_solar-magazin.ro.jpgSolutie pentru producerea de electricitate si combustibil in zonele rurale indepartate Compania Solarix a gasit o noua solutie pentru a produce energie electrica si combustibil in zonele rurale indepartate. De exemplu, in mediul rural din Africa doar 5-20% din populatie au acces la electricitate. Din acest motiv, compania a dezvoltat „Sustainer”, o instalatie de containere care poate fi utilizata in zonele rurale pentru a converti seminte si culturi de masline in biodiesel si ulei comestibil.

Semintele sunt stocate intr-un buncar integrat care alimenteaza presa de ulei. Dupa ce uleiul a fost extras, acesta este apoi rafinat in ulei comestibil sau poate fi folosit ca materie prima in procesul de biodiesel.

„Sustainer” este echipat cu panouri solare si 4 turbine eoliene care genereaza energie. Energia electrica poate fi apoi stocata intr-o baterie sau poate fi furnizata direct la retea, care poate de exemplu sa furnizeze energie electrica pe timpul noptii sau serii.
Sistemul este dotat si cu un generator de 25 kVA, care ruleaza pe biodiesel sau diesel si garanteaza o aprovizionare constanta de energie.
„Sustainer” poate fi transportat pe un camion standard pentru orice zona din intreaga lume.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Panouri solare electrice si turbine eoliene pentru zone izolate, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns