Sistemele de irigatii alimentate cu energie solara in Africa

0
irigatii_solare_in_sahara_solar-magazin.ro.jpg
VIDEO – Sistemele de irigatii alimentate cu energie solara cresc productia vegetalelor cu pana la 500% in satele sub-sahariene.
Africa este al doilea mare continent de pe glob si al doilea cel mai populat dupa Asia. Chiar daca Africa are cea mai mare cantitate de resurse de pe planeta, de asemenea, are si cele mai sarace tari din lume.

Un studiu recent realizat de Jennifer Burney de la Universitatea Stanford arata speranta pentru generatia viitoare: se pare ca sistemele de irigatii alimentate cu energie solara, au imbunatatit in mod semnificativ nivelul de trai al satenilor africani din Sub-Sahara.

Sub-saharienii supravietuiesc de obicei cu mai putin de 1$ pe zi, iar aproximativ 80% din acesta merge pe alimente.
Dar, datorita pompelor instalate in Africa de Vest, Benin, oamenii pot obtine apa si pot sa creasca culturile lor, chiar si in sezonul uscat. Doar 4% din terenurile agricole din Africa sub-sahariana sunt irigate.
Sistemul de irigare alimentat cu energie solara, nu numai scuteste femeile si fetele tinere de a cara apa, dar acesta creste productivitatea terenurilor si sanatatea populatiei.
Dupa doi ani de investigatii, se pare ca sistemul de irigare alimentat cu energie solara, creste productivitatea vegetalelor cu 500% in comparatie cu alte zone neirigate. Sistemul ar putea contribui la reducerea saraciei in Africa sub-sahariana.

solar-magazin.ro

{youtube}RTtBEbf-NRs|460|400{/youtube}

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Sistemele de irigatii alimentate cu energie solara in Africa, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns